söndag 27 januari 2013

Smaskig chokladkaka med ännu smaskigare hallongrädde!




Det här mumsiga lilla alstret får utgöra startskottet för Paret Smaks Efterrättsblogg, en kladdkaka med den sköna smakkontrasten choklad-hallon. Som en extra liten salut kör vi dessutom hårt på Havs-tema i det här inlägget!

Detta kräver:

Kaka:

  • 100 gram smör
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl

Hallongrädde:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 200 gram hallon

Vi börjar med kakan!

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.

En smörflod

3. Smält smöret i en kastrull. Dra sen bort kastrullen från värmen, och ploppa ner chokladbitarna tills det att de har smält.

Ett chokladarkipelago

4. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt poröst.

En malström (av ägg)

5. Ha sedan i chokladsmöret och mjölet, och blanda ihop!

Som ett stort, brunt hav

6. Häll ner smeten i formen, och ställ den i ugnen i 15 minuter. Låt den sedan svalna.

När det börjar närma sig servering är det dags för hallongrädden!

1. Välj ut några hallon du tycker ser riktigt fina ut, och lägg de i en separat liten hög.

BÄR det av till sjöss?

2. Vispa grädden, och tillsätt sedan florsockret och mosade hallon.

BUNKra upp, nu seglar vi!

3. Garnera kakan med florsocker, lite hallongrädde och hallonen från den separata lilla högen! 
4. Ät, njut och lev.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar