tisdag 5 februari 2013

Fräsiga havreflarn


Det är dags igen, proklamerar Paret Smak från hustaken. En ny dag betyder i deras sötsugna värld att det finns ett nytt recept att bemästra. Så det kör vi på.

Idag är det havreflarn som står på tapeten! Spröda, luftiga men också lite sega utgör de en aptitlig liten paus i dagens bestyr.

Kavla upp dina ärmar, och leta fram:

  • 75 gram smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 msk grädde eller mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/4 tsk bakpulver


1. Sätt ugnen på 200 grader!

2. Smält smöret i en kastrull.

Som en varm kniv genom smör skär den varma kniven genom smöret.

3. Blanda i alla andra ingredienser, och rör ihop till en smet du känner dig bekväm att jobba med.

En beige början på någonting himmelskt

4. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper, och tänk på att klicka en bit ifrån varandra så att kakorna inte smälter ihop.

5. Grädda mitt i ugnen i ungefär 5 minuter, tills kakorna fått en fin färg.

6. Om de smält ihop (vi sa ju att du skulle klicka med avstånd!) kan du dra lite snabba snitt med en kniv medans de fortfarande är varma, och allt är löst! Låt dem sedan svalna.

PASSA PÅ att avnjuta de här smäckra små vidundren tillsammans med våra Luriga Hallongrottor, för att få en genuin tebjudningskänsla!
Receptet hittar du här.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar